Vraagtekens

Fiscale controle op de markt

28 februari 2007

De Belastingdienst gaat in 2007 intensief controleren op warenmarkten, door heel Nederland. Financiën heeft dat onlangs bij nieuwsbericht bekend gemaakt.

31_Fiscale_controle.jpgDe Belastingdienst gaat controleren of de ondernemers en particulieren die op de markt staan bij de Belastingdienst als zodanig bekend zijn én of zij hun fiscale verplichtingen nakomen. Ook wordt nagegaan of marktkraamhouders de administratie-, bewaar- en identificatieplicht nakomen. Daarnaast wil de Belastingdienst controleren op zwartwerken, werken naast een uitkering, belastingfraude en oneerlijke concurrentie. Worden misstanden geconstateerd, dan kan een nader onderzoek volgen.
Bij de controles op de warenmarkten zal de Belastingdienst samenwerken met de Douane, de FIOD, de Stichting Brein, de Stichting Namaakbestrijding, de Arbeidsinspectie en de politie.

Commentaar
Marktwerkers, u bent gewaarschuwd. En een gewaarschuwd mens telt voor twee. Juist dit effect streeft Financiën na met de omstandige aankondiging van deze controles. Preventieve werking is het halve werk. En dat is veel sneller gedaan dan het echte controlewerk.
Terug naar boven

Privacy

Deze website maakt gebruik
van cookies. Meer informatie